Братство бджолярів Радехівщини

Меню сайту
.
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Хмаринка тегів
Соціальні кнопки
Головна » 2015 » Ноябрь » 25 » Місце розташування пасіки
16:34
Місце розташування пасіки

   Щоб правильно вибрати місце розташування великої пасіки, дотримуйтесь зазначених нижче порад.

   По-перше, ця територія повинна бути абсолютно сухою. Суха - це означає з рівнем протікання ґрунтових вод більше двох метрів. Холодні глинисті грунти, які утримують корисну вологу, також не приваблюють бджолині сім'ї. Занадто туманну  місцевість, або таку,  що знаходится на протягах, також слід уникати, як і улоговини, в яких застоюється повітря, а температура в спекотні періоди може досягати дуже високих позначок. Якщо ви поставите пасіку на місцевості, на якій часто з'являються холодні повітряні зони, бджолина сім'я буде гинути або хворіти грибковими недугами.

    Бажано звертати увагу на рівні з маленьким 5-градусним ухилом майданчики, на яких би забезпечувався нормальний стік дощових і талих вод. Віддавайте перевагу південно-східним, південно-західним і західним схилам, хоча і східні, південні напрямки також досить прийнятні. Уникайте розміщення пасіки на північних схилах і в безпосередній близькості до великих водойм - озер, широких річок, болотах, особливо, якщо на іншому березі розташовані медоноси. Щоб досягти їх, бджоли будуть постійно перетинати водну перешкоду, і гинути у великих кількостях.

    Також не можна розміщувати бджіл біля підприємств хімічної промисловості, заводів, що виробляють цукристий продукт. Якщо поруч проходить автотранспортна магістраль, громадські об'єкти, школи, ринки або клуби, видаліть свою пасіку на 20 метрів, а сам майданчик ізолюйте високим дерев'яним парканом або щільними насадженнями дерев і чагарників 2-метрової висоти.

    Це місце має бути надійно захищене від вітрів, які панують в даному регіоні. У разі відсутності природних перешкод вітрам, створюйте вітроломні споруди - лінійні насадження акації, верби, наприклад, такі, які розташовані вздовж шляхів. Підходьте до даного питання творчо, вибирайте місце, яке буде надійно захищене від продувань, при цьому добре прогріватися сонцем. Сам майданчик, на якому ви збираєтеся встановити вулики, необхідно вирівняти і усунути всі купини, нерівності і складки, а після цього повністю засіяти білою конюшиною.

   Бджоли володіють унікальною пам'яттю, тому щорічно рекомендується розміщувати пасіку на одному і тому ж місці з метою уникнути зльотів і нальотів бджолиних сімей. Проходить осінь і зима, а бджоли продовжують пам'ятати, де вони раніше збирали мед і в новий сезон знову прагнуть до цього місця. Крім цього, пасічникові теж зручно запам'ятовувати бджолині родини й їх стан, природні особливості. Вулики краще розміщувати попарно - одна сім'я спрямовується на схід, друга летить на південь. Кожну пару розміщуйте на 6-метровій дистанції, а ряд повинен знаходитися на 8-метрової відстані від іншого.

Переглядів: 519 | Додав: master | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Безкоштовні SMS
Block title
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz