Братство бджолярів Радехівщини

Меню сайту
.
Категорії розділу
Новини братства Бджолярів [23]
новини
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Хмаринка тегів
Соціальні кнопки
Головна » 2019 » Август » 14 » Вітання
22:26
Вітання

Вітання голови ГО "Братство бджолярів "Радехівщина" 

Шановні пасічники!

На завершенні медозборів надзвичайного сезону 2019 слід відзначити негативний вплив різкоконтинентальних погодних умов на бджіл, які впродовж літа у більшості областей не змогли зібрати нектару, навіть, для забезпечення свого розвитку, а бували й випадки загибелі сімей. Проте, Бог милостивий і Природа сприяла медозбору у серпні, отож, у сьогоднішні дні ми, зокрема, у нашому районі маємо мед для реалізації і добре забезпечені на зимівлю бджоли. Слід зазначити, що в останні десятиріччя значно змінилися умови пасічникування. Зараження довкілля неонікотиноїдами та іншими отрутохімікатами, (лише на землі нашого району їх щорічно вносять більше 100 тонн, не враховуючи розведення), степовий клімат з холодними ночами та рекордно спекотними днями, поширення бджолиних захворювань, зокрема варроатозу, відсутність ветеринарного контролю за пасіками, наявність в продажі фальсифікованих ветпрепаратів, монокультурна кормова база з недостатністю необхідного набору амінокислот у пилковому раціоні бджіл, збіднення розмаїття диких медодайних рослин і зменшення нектаровиділення через зниження рівня підґрунтових вод – це  негативні фактори, що фатально впливають на бджіл. У таких умовах ми повинні вживати усіх можливих заходів для запобігання їх загибелі. Все ж надія на кращі зміни є, адже рухаємося далі до Європи де, головно, стараннями пасічників, заборонені вже давно небезпечні  препарати, де кожен пасічник щорічно отримує сумарну підтримку від держави в грошовому вимірі у сумі не менше 500 євро, ще й доплати за запилення технічних культур. А наші бджолярі отримують щорічно почесні грамоти. Цьогоріч, в обласному бюджеті було  виділено півмільйона  грн. на підтримку галузі, (це, - виходить, по кілька сот гривень в середньому на одну пасіку в області). Ще не відомо, до кого і коли ці кошти дійдуть. Прийнявши активну участь у створенні обласної Спілки пасічників ми до сьогодні не відчули її роботи, і не чули про її діяльність відповідно до вимог Статуту.

Але, попри всі негаразди, наші пасічники виживають і отримують бджолину продукцію в таких умовах. Після перипетій і реорганізацій минулих років наша громадська організація продовжує працювати, хоча, не всі учасники об’єднання долучаються активно. Сьогодні, в нашій організації майже 10% пасічників району і  вже маємо оснащені зразкові пасіки, відповідний реманент і технологічні напрацювання, але в області немає ще таких об’єднань, які діють у країнах Європи, де майже всі пасічники входять до громадських організацій і спільно впливають на урядові рішення щодо своїх потреб та безпеки бджіл. Та все ж вірю, що прийде час і наші бджолярі об’єднаються у могутню Всеукраїнську організацію, яка гідно ввійде в Асоціацію світових пасічничих організацій і відстоюватиме інтереси простих українських пасічників.  

У переддень величних свят Дня Незалежності України, Дня медового Спаса, Дня Преображення Господнього, Дня Пасічника України, Дня державного Прапора України висловлюю вітання і вдячність активу Братства і всім учасникам громадської організації. Бажаю Вам і Вашим родинам добра і достатку. Хай мир прийде на нашу землю з Божою поміччю і зусиллями об’єднаних українців, а ми, віддаймо шану Героям і допомогу задля перемоги.

Слава Україні!

Героям Слава!

Слава пасічникам України!                         

 

З повагою, Голова ГО «Братство бджолярів «Радехівщина»                                                                         Зіновій Твердохліб.

Категорія: Новини братства Бджолярів | Переглядів: 725 | Додав: master | Теги: До уваги пасічників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Август 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Безкоштовні SMS
Block title
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz